پایه های یک برند

پایه های یک برند

با 7 شاخص اصلی در ساختار و تعریف برند آشنا شوید.

 اجزای زیادی  یک برند را تشکیل میدهند، از جمله لوگو و بسته بندی، تصاویر، ارزش برند، نام برند و یا صدای برند. استراتژی برند شما یک ابزار ضروری برای توسعه این عناصر است. برای رسیدن به جایگاهی در ذهن ها که مدنظرتان است، همه این عناصر می بایست تحت یک استراتژی منسجم با یکدیگر عمل کنند تا در نهایت موجب اطمینان افراد به برند شما برای خرید محصول یا استفاده از خدمات گردد.

7 شاخصه اصلی همه برندها

اهداف برند

چشم انداز، ماموریت و هدف. برند شما چرا بوجود آمده است؟ چه تاثیری بر روی مخاطبین، جامعه و یا حتی بر روی جهان می گذارد؟ این اولین مشخصه یک استراتژی برند موفق است.

مخاطبین هدف

مخاطبین خود را بشناسید آن‌ها چه کسانی هستند؟ علایق، نیازها، و عادات آنان چیست؟ درک این آیتم ها برای موفقیت شما مهم است. پس برای ایجاد یک استراتژی برند کارآمد هرگز این مرحله را فراموش نکنید.
در کسب و کار های مختلف مخاطبین هدف متفاوت هستند. بعنوان مثال در کسب و کار های B۲C، مخاطب هدف یا بازار برند شما، افرادی هستند که به احتمال زیاد محصول شما را خریداری می‌کنند. در کسب و کار های  B۲B، مخاطب هدف شما هنوز هم خریداران احتمالی محصول یا سرویس شما هستند، اما به این دلیل که ماهیت فرآیند خرید در B۲B پیچیده‌تر است، شما باید به دنبال آن باشید که احتمال خرید شرکت ها از برند تان را افزایش دهید. بررسی این موضوع که چه کسی در داخل این شرکت‌ها تصمیم می‌گیرد؟ مدیر خرید، مدیر یک بخش، یا یک تیم اجرایی ؟ بسته به نوع محصول یا خدمات برند شما، تصمیم خرید ممکن است توسط چندین نفر اتخاذ شود. پیام رسانی برند شما باید به گونه ای باشد که همه این افراد را مخاطب قرار دهد و با آن ها صحبت کند. نوع اطلاع رسانی باید در استراتژی برند شما تعریف شده باشد تا این ارتباط هیچگاه از یک چهارچوب معین خارج نشود.

هویت برند

نام برند: یک نام برند مناسب و خاص که به راحتی به ذهن سپردن می شود.
لوگو و شعار: طراحی لوگو و شعار برند با توجه به معیار ها و زمینه فعالیت برند، متناسب اهداف و استراتژی کلی برند.
رنگبندی: انتخاب رنگ های اصلی برند برای استفاده در همه اجزای برند با الهام از ماهیت و استراتژی برند.
فونت ها: انتخاب فونت های نوشتاری برای استفاده در همه اجزای برند از اطلاع رسانی ها تا سربرگ ها، فاکتور ها، تبلیغات و …
تصاویر و جلوه های بصری: تعیین سبک هنری و طراحی برای ساخت تصاویر و تمامی جلوه های بصیری. در نظر گرفتن چارچوب اصلی برای حفظ سبک طراحی ها، عکس ها و ویدئو ها
 صدا و لحن: برند شما چگونه صحبت میکند و چه شخصیتی دارد؟ آیا رسمی و جدی است و یا شوخ و صمیمی؟ لحن های محاوره‌ای، الهام‌ بخش، دراماتیک و ..روش های تحویل پیام‌ هستند. تصمیم درباره این موضوع به مخاطبینی بستگی دارد که سعی دارید با آن ها تعامل کنید. صدای برند باید کاملا متناسب با نوع مخاطبین شما باشد. لحنی که پیام را تحویل می‌دهید می‌تواند به اندازه خود پیام‌ها اهمیت داشته باشد
داستان برند: برند شما چگونه و به چه دلیل به وجود آمده و تا کنون چه مسیر هایی را طی کرده است؟ با داستان برند توسط احساسات بین برند خود و مشتریان پیوند ایجاد کنید. رسالت و رویا های برند شما چیست چه وعده هایی میدهید؟
وبسایت زیبا: طراحی وبسایت زیبا با رعایت کامل نکات برندینگ باعث بالا رفتن اعتبار برند شما در ذهن افراد است.

وعده برند

وعده یا قول یرند پیامی است که با مخاطب برند صحبت می‌کند.  این پیام برای مشتریان تعریف میکند که با خرید محصول یا سفارش یک سرویس از شما می تواند چه انتظاراتی از محصول خریداری شده داشته باشد

درک برند

این، نوع درک و احساس مشتریان گذشته نسب به برند شما است. و تصویری که در آینده همه مشریان از برند شما خواهند داشت. اینکه مشتریان فعلی درباره برند شما چه فکری میکنند. آیا نام برند شما را میدانند؟ و اینکه شما قصد دارید مشتریان در آینده چه تفکری درباره برند شما داشته باشند. بررسی این موضوع که مشتریان شما چگونه برند تان را درک کرده اند بسیار مهم است. به خصوص زمانی که به دنبال تغییر استراتژی هستید. برای مثال زمانی که در بازار به عنوان ارائه دهنده قیمت پایین شناخته شده اید و قصد گسترش بازار و افزایش حاشیه سود را دارید.

موقعیت برند

موقعیت برند جایگاهی است که برند شما در ذهن ها و در بازار میسازد (یا قصد دارد بسازد). معمولا میتوان موقعیت برند را در دو قسمت شرح داد؛ تعریف مخاطبین هدف و برند هایی که در رقابت با شما هستند، مزایای استفاده از برند شما و بیانیه ای که این مزایا را تضمین کند. به این ترتیب شما درمیابید که موقعیت برند شما در بازار نسبت به رقبا چگونه است و چه راهکار ها و مزایایی آن را از سایرین جدا می کند.

ارزش های برند

ارزش های برند اصولی هستند که نشان میدهند برند شما در چه راستایی حرکت میکند. مسائلی که تصمیم گیری های شرکت شما در جهت آن انجام می شود. به طور خلاصه ارزش هایی که برند شما به دنبال تجسم آن است. ارزش ها معیار هایی هستند که اقدامات برند برای تحقق آن ها انجام می پذیرد.

اشتراک این مطلب با دوستان: